onsdag 18 april 2012

Kolja med rödbetor och brynt smör med dill och kapris

Brynt smör gör allt godare. Det är knappast en hemlighet utan snarare en självklarhet. Här fick det brynta smöret sällskap av dill och kapris och ringlades över en ugnsbakad kolja. Potatis och rödbetor serverades till och det här var ljuvligt gott och lättlagat. Maken var inte lika förtjust, men så är han ingen fiskfantast. Om man gillar vitfisk, så är detta en höjdare.






Kolja med rödbetor och brynt smör med dill och kapris


4 portioner

4 koljafiléer (eller kummel)
salt, vitpeppar

10-12 rödbetor

75 g smör
0,5 dl finhackad dill
2 msk kapris
1 tsk vit balsamvinäger

potatis

Skala rödbetorna och dela i kvartar. Koka i lättsaltat vatten. Skala och koka potatis.
Bena ur fisken och krydda med salt och peppar. Lägg i en smord ugnsfast form. Baka i ugn på 175ºC i 15-20 minuter, beroende på filéernas tjocklek.

Smält smöret i en kastrull. För överkurs kan man skira smöret. Låt smöret puttra på medelhög värme tills det börjar bli brunt och lukta kola. Tillsätt vinäger och dill. Blanda i kapris precis innan servering.

Servera fisken med potatis, rödbetor och ringla över smöret. Strö över finhackad gräslök och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar