tisdag 3 april 2012

Torsk med soltorkade tomater och parmesan

Här kommer ännu en snabblagad tisdagsfisk. Wilhelm tyckte att den var riktigt god, då den smakade rätt lite fisk. Det tyckte jag var rättens svaghet. Just torsk är en så underbart god fisk, att det var synd att den smaken inte kom fram ordentligt. Jag tror att kanske kolja eller sej vore bättre att gratinera på det här sättet. Hur som helst, det blev en god vardagsrätt som jag är övertygad kommer att ätas igen hemma hos oss.






Torsk med soltorkade tomater och parmesan

4 portioner

4 torskfiléer (eller annan vitfisk såsom kolja, sej eller hoki)
100 g färskost, gärna med låg fetthalt
1 dl lätt crème fraiche
3 soltorkade tomater
1 dl finriven parmesan (eller annan smakrik ost)
1 vitlöksklyfta
saften från en halv lime
1 näve basilika och persilja
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200ºC. Lägg torsken i en lätt smord, ugnsfast form. Finhacka de soltorkade tomaterna och örterna. Blanda dem med färskost, crème fraiche, parmesan, finriven eller pressad vitlök och limesaft. Tillsätt en liten nypa salt och några varv på pepparkvarnen. Strö även lite salt över fiskfiléerna. Bred ostblandningen över fisken. Sätt in i ugnen och gratinera tills såsen börjar puttra och fisken är klar, detta tar ca 25 minuter.

Servera med kokt potatis eller potatismos och sallad eller kokt broccoli.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar