onsdag 13 juni 2012

Kycklingbröst med rödvinssås

Jag har nu börjat köpa hel färsk kyckling som jag styckar själv. Denna gång för filéernas skull. Låren och skrovet hamnade i frysen i väntan på framtida eskapader. Och kycklingbröstet blev så otroligt gott. Det smakar så fantastiskt mycket mer kyckling än av de färdigstyckade, ofta frysta kycklingfiléer som vi brukar köpa. Dessutom släppte inte detta kött särskilt mycket vätska vid stekning, så det blev väldigt saftigt. 
Det är egentligen inte så mycket recept över dagens inlägg, snarare en uppmaning till er att också köpa färsk hel kyckling. Skrovet kokar man en riktigt fin fond på, så det blir ju inte särskilt mycket spill.

Kycklingbrösten gneds med en vitlöksklyfta, saltades och pepprades. Sedan bryntes de i stekpanna med skinnsidan nedåt först. När de fått fin färg runtom, åkte hela stekpannan in i ugnen. Efter ca 12 minuter kollade jag med termometer och uppmätte 72º C. Klart. De fick vila några minuter i väntan på att moset vispades fluffigt. Tillsammans med en rödvinssås, ett gott potatismos och en blandad sallad, blev det en riktigt lyxig vardagsrätt.
På fredag är det dags för drinktips, missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar