måndag 4 juni 2012

Hemgjorda pommes strips

Dagens inlägg kan knappt kallas för recept. För det är bara bakpotatis, olja och salt i en synnerligen lyckad kombination. Detta är ett enkelt tillbehör till sommarens grillade hamburgare, grillspett eller till köttbiten med bearnaisesås. Det tar inte längre tid att tillaga i ugnen än vad den frysta, halvt friterade varianter gör. Och då blir detta nyttigare.

På bilden ses pommes strips som tillbehör till en god, rökig burgare. Receptet på en sådan hittar du här.






Hemgjorda pommes strips

2 portioner

1 stor bakpotatis
1-2 msk neutral olja såsom rapsolja, majsolja eller solrosolja
salt

Skär bakpotatisen i stavar. Behåll skalet kvar på, det ger en god krispighet. Lägg ner stavarna i en plastpåse, häll på olja och skaka runt. Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen på 200ºC varmluft eller 215ºC vanlig värme. Detta tar 15-20 minuter. Låt dem få fin färg och rör runt på plåten några gånger under bakningen. Salta när de tagits ut ur ugnen.

Nästa gång vi ses är det dags för förträffligt, festliga falafels. Allitteration när den är som godast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar