onsdag 25 mars 2009

Hemligheter

Ibland när man är ensam hemma, kan det hända att man lever ut lite hemligheter. Jag är tyvärr en rätt tråkig person, jag gör sällan något spännande eller förbjudet ens när jag är helt allena. Men däremot har jag lite kökshemligheter när jag är gräsänka. Såsom jag är nu. Det händer att jag hoppar över frukosten helt och tar bara en kopp te. Jag lagar mat av halvfabrikat och tycker att det är rätt gott. Favoriten är Krögarpytt med ägg. Riktigt gott faktiskt. Spaghetti med delikatessköttbullar och en skvätt ketchup slinker också ner. Eller hemgjord pizza med köttfärssås av det slag min mamma gör. Och ibland enbart stuvade makaroner utan något som helst tillbehör. Eller så hoppar jag över lagad mat helt och äter mackor eller flingor till alla mål. Maten intas helst i soffan, helst med tallriken i knät och maten uppskuren i lämpliga bitar. Gärna iklädd myskläder eller min favoritmorgonrock. Tofflor på och filt runt. Mysigt. Så har jag idag intagit min lunch och min middag.
När jag bodde själv hade jag den dåliga vanan att äta direkt ur förpackningen. Ja, t ex glass och yoghurt. En sked var allt jag behövde. Det var ju ändå bara jag som åt av min mat. Nu lägger jag faktiskt upp på fat, men rester ätes ibland direkt från matlådan. Jag blir väldigt diskmedveten (läs: lat) när jag är ensam.

Vad har ni för dåliga vanor när ingen annan ser?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar