tisdag 24 mars 2009

Slarvigt Sara

Slarvigt av mig att det gått så lång tid som drygt en vecka sedan förra inlägget. Jag skyller på jobbet. Under förra veckan jobbade jag mycket oregelbundna tider med nattpass och kvällspass. Födointaget blev ännu mer oregelbundet och otroligt ointressant. Rester, flingor med mjölk, mackor... Nästan så att man skäms och ingen som helst anledning att beskriva närmare.
Helgen bjöd på årets första grillning. Svågern och svägerskan bjöd in på grillad pepparbiff med potatisklyftor, grillad tomat och en len svampsås. Jättegott! Jag ser verkligen fram emot den dag då vi har hus och kan grilla oftare än vad vi kan nu. Det är ju så himla gott!
På söndagen blev den en blixtvisit hos goda vänner i Alingsås som överraskade med söndagsmiddag. En mild men smakrik pigghaj bakad under ströbröd och med citron, potatis och sallad. Mycket läckert!
Idag slänger jag som hastigast ihop en av mina favoritkycklingrätter. W är inte så fantastiskt förtjust i den, men jag tycker att den är väldigt god. Smakrik men ändå mild och lättlagad. Skräms inte av den stora mängden ketchup, det smakar inte ketchup när rätten är klar. Receptet kommer från Jenny som jag lärde känna under min tid i baren på kårhuset. Hon lagade denna rätt på en fredagspub och sedan dess dyker den upp då och då hemma på vårt middagsbord.

Jennys kyckling med lime

6 p

6 kycklingfiléer
1 kaffekopp ketchup
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk currypulver
1 tsk vitlökssalt
5 dl grädde (valfri fetthalt)
saften från 2 limefrukter
4-6 soltorkade tomater

Skär filéerna i mindre bitar, lämpligen tredjedelar. Blanda ketchup med kryddor. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och täck kycklingen med kryddröran. Låt steka i ugnen 20 min i 200°C, sänk sedan värmen till 175° och låt steka ytterligare 15. Blanda grädden med limesaften och hackade soltorkade tomater. Häll över kycklingen och rör om lätt. Ställ in i ugnen ytterligare några minuter så såsen blir varm och kycklingen är genomstekt.
Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar