torsdag 17 november 2011

Lax med paprika- och fetaostsås

Hur man steker lax, det tänker jag inte berätta i dagens inlägg. Och jag vet inte om det finns några riktiga pekpinnar för hur man gör det. Jag steker min lax på hög värme på skinnsidan, sänker sedan värmen och ger laxen lite färg runt om. Min lax får gärna vara på gränsen till lite rå i mitten, hellre det är torr och tråkig. Och där har jag ju sagt hur man steker lax, åtminstone hemma hos oss.
Det jag hade tänkt tipsa om idag, är en enkel sås till fisken. Jag serverade laxen och såsen till ugnsrostade grönsaker och en enkel sallad. Och så här gör man såsen:
Sås med rostad paprika och fetaost

4 portioner

1 röd paprika
0,5 paket fetaost
1 dl matlagningsyoghurt
salt, peppar

Dela paprikan i fyra delar och lägg i en ugnsfast form med skinnsidan upp. Rosta den i en het ugn tills skinnet börjat svartna. Ta ut formen och låt svalna. Plocka bort skinnet och dela paprikabitarna i strimlor. Lägg i en bunke och smula ner fetaosten. Tillsätt yoghurten och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Jag tror att den här såsen är god till kryddiga köttfärsbiffar och kyckling, utöver till lax.

2 kommentarer:

  1. Och jag som går och funderar över vad göra med den överblivna halvan feta! Blir nog gott till kikärtsbiffarna!

    SvaraRadera
  2. Det tror jag kan vara en riktig höjdare, Liv!

    SvaraRadera