måndag 14 november 2011

Parmainlindad fläskfilé med rostade morötter



Idag blir det en inspirationsbild och bara några rader om maten. Och det blir inget recept. Bilden föreställer fläskfilepuckar inlindade i parmaskinka, ugnsrostade morötter och en sås med balsamvinäger och konjak. Fläskfilén är skuren i tjocka skivor, saltad och pepprad och inlindad i parmaskinka. Puckarna stektes till fin yta runtom och skickades in i ugnen i ca 10 minuter. De borde kanske ha tagits ut lite tidigare, de var på gränsen till torra. I ugnen stod sedan ca 20 minuter tidigare en form med morotsstavar som fått lite smak av olja, salt och timjan.
Stekpannan deglacerades med lite konjak, på med lite grädde, kalvfond, balsamvinäger och svartpeppar. en liten skvätt konjak till och sen reducering till en lagom konsistens. Servera när morötterna fortfarande ha lite tuggmotstånd och filén är saftig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar