måndag 5 december 2011

Köttgryta med fänkål och fetaost

Detta är en av mina favoritgrytor. Lättlagad, mustig och med lite annorlunda smaker. Mer beskrivning än så behövs inte. Den här rätten talar för sig själv.

Köttgryta med fänkål och fetaost

4 portioner

500 g fransyska eller nötbog
2 vitlöksklyftor
3 msk balsamvinäger
3 msk olja
1 msk soja
1 stor gul lök
1 fänkål
1 röd paprika
2,5 dl köttbuljong
1 broccolistånd
1 burk stora vita bönor
1 förp fetaost
1 knippe basilika

Putsa köttet och strimla det. Blanda skivad vitlök, balsamvinäger, olja och soja och lägg i köttet. Låt marinera i kylen i några timmar eller ännu hellre över natten.
Skiva löken, paprikan och fänkålen.

Fräs löken och fänkålen mjuk i lite matfett i en gryta eller traktörpanna. Tillsätt köttet tillsammans med marinaden. Lägg i paprikan och häll på buljongen. Ge grytan ett uppkok och låt den sedan sjuda på svag värme i 60-90 minuter tills köttet är mört. Tillsätt broccolin och bönorna och låt koka några minuter tills broccolin mjuknat något. Red ev såsen med lite Maizena om du önskar en tjockare sås. Smula över fetaost och strö över hackad basilika. Servera till kokt ris eller pressad potatis och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar