tisdag 13 december 2011

Kycklingssallad med ädelost och vindruvor

Det blir ju gärna en del ädelost i dessa jultider. Nästan uteslutande på pepparkakorna eller som en en dip till pepparkaksgrissini. Idag bjuder jag på ädelost i annan tappning. En pastasallad med kyckling och vindruvor slungad i en dressing med ädelost. Fräscht, gott, annorlunda. Inte särskilt värmande i ruskigt väder, snarare en rätt som påminner om ljuva sommardagar. Och det behöver jag i vintermörkret.




Kycklingssallad med ädelost och vindruvor

4 portioner

1 grillad kyckling
4 portioner kokt pasta
1 avocado
10 cm gurka
20 röda vindruvor
1 litet knippe gräslök
100 g ädelost
1,5 dl gräddfil
1 tsk majonnäs
salt, peppar

Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. Lägg kycklingen och pastan i en stor skål. Ta bort kärnhuset på gurkan och skär i båtar. Skär avocadon i mindre bitar. Dela vindruvorna och ta ur kärnorna. Tillsätt i salladen. Klipp över gräslöken. Blanda gräddfil och majonnäs. Mosa ner ädelosten med en gaffel om du önskar lite större ostbitar. Annars mixas dressingen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda noggrant. Servera tillsammans med en bit gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar