måndag 14 maj 2012

Kolja med chorizoströssel och paprikasås

Måndag igen och inte alls en köttfri sådan på bloggen. Snarare både fisk och kött. Det här är en fiskrätt med mycket smakrika tillbehör, men samtidigt så otroligt lättlagad. Och man kan göra den när man har en kryddstark korv över från helgens grillkalas eller små paprikabitar av blandade färger där paprikan börjar bli lite för tråkig för att ha salladen. Och så här gör man:






Kolja med chorizoströssel och paprikasås

4 portioner

4 koljafiléer
salt, vitpeppar

2 chorizokorvar (eller annan kryddig korv)

1 gul paprika
0,5 orange paprika
1 schalottenlök
2 dl matlagningsgrädde
salt, cayennepeppar

Sätt ugnen på 200ºC. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg i en ugnsfast form. Sätt formen i ugnen och baka av fisken i ca 12 minuter.

Dra skinnet från chorizon och hacka korven till små, oliktora bitar. 
Finhacka löken och strimla paprikan. Lägg löken och paprikan i en kastrull och slå på grädden. Ge såsen ett uppkok och låt sedan sjuda i ca 10 minuter.

Stek chorizonbitarna i lite smör eller olja tills de blivit knapriga och fått riktigt fin färg.

Mixa paprikasåsen med en stavmixer. Såsen måste inte bli helt slät, men det ska inte vara några stora bitar kvar. Smaka av med salt och en liten gnutta cayennepeppar.

Servera koljan med ett gott potatismos, strössla chorizon över och ringla lite av den goda såsen över fisken. Avsluta med lite hackad gräslök.


Missa inte nästa inlägg om den hemmagjorda pastan, en god ost- och örtfylld ravioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar