lördag 5 maj 2012

Potatissallad extra allt

Dagens recept är ett passande sådant i grilltider. Det finns få saker som jag tycker är så gott till grillat som en fransk potatissallad och den här har verkligen allt och lite till. Den är matig och med en lagom touch av syra och sälta och passar till såväl grillat nötkött som fläskkött, korv, kyckling och lax. Och då den är just så matig, så tycker jag att den är himla god som en vegetarisk ensamrätt. Så håll till godo med en potatissallad extra allt.






Fransk potatissallad med extra allt

4-6 portioner

1 påse delikatesspotatis
1 rödlök
1/3 gul paprika
1/3 orange paprika
1/3 röd paprika
1/3 paket fetaost
1 näve sockerärter
1 näve ruccola
1 näve kruksallad delad i mindre bitar
2 rågade msk kapris
4 msk olivolja
4 msk balsamvinäger
1 rågad tsk dijonsenap
0,5 dl finhackad persilja och gräslök
salt, svartpeppar

Koka potatisen i lättsaltat vatten med skalet på. Häll av potatisen och låt svalna något. Strimla sockerärterna och paprikan och skär rödlöken i små båtar. 
Häll olja, balsamvinäger och dijonsenap i botten av en stor serveringsskål. Blanda runt oc smaka av dressingen med lite salt och svartpeppar. Tillsätt sedan kaprisen, de hackade grönsakerna och smulad fetaost. Vänd runt tillsammans med potatisen och vänd sist ner ruccolan och kruksalladen i den ljumma potatissalladen. Strö över örterna och smaka av med mer salt och peppar om så behövs. Servera till något gott grillat kött eller i större portion som ensamrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar