söndag 1 februari 2009

Fläskfilé med polenta


Dagens middag var lite av ett experiment. Det blev fläskfilé med en peppardressing och polenta. Fläskfilén putsades och helstektes med lite salt och en blandning av svartpeppar, grönpeppar och rosépeppar. Efter att ha efterstekts till 85°C innertemperatur i ugnen, fick den vila och skars sedan upp i skivor. Ovanpå hamnade en liten dressing på 1 msk rapsolja, 1 msk vitvinsvinäger, 4 fint hackade salladslökar, några strimlade basilikablad och pepparblandning. Gott!

Recept följer på polenta och bönsallad.




Polenta

4 portioner

1 dl polentagryn
2 dl mjölk
3 dl hönsbuljong
1 tsk smör

Koka upp mjölk och buljong och vispa ner grynen i. Rör hela tiden tills blandningen antagit en grötliknande massa. Rör då ner lite smör och smaka av med lite salt.
Inspiration till receptet kommer från matklubben.se.

Bönsallad

4 portioner

1 burk kidneybönor
1 burk kikärter
1 förp stora vita bönor
1 liten rödlök, finhackad
ca 2 cm fetaost
2 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar, italiensk salladskrydda

Skölj bönorna ordentligt i ett durkslag och lägg över i en skål. Blanda i finhackad rödlök och smulad fetaost. Blanda till dressingen och slå över bönorna. Låt stå ca 40 min före servering så att smakerna hinner mogna något.

Smaklig måltid.

1 kommentar: