fredag 27 februari 2009

St Dalfour

Vill bara passa på att slå ett slag för St Dalfours marmelad. Har nu testat ett par stycken olika smaker ur deras sortiment. Jag föredrar Pomegranade and Raspberry (Granatäpple och hallon) till både ostbrickan och på frukostmackan. Lagom syrlig och så god att burken är tom innan den hunnit börja mögla. Marmeladen innehåller inget konserveringsmedel och är mindre söt än annan marmelad, varpå den möglar lättare.
Fikonmarmeladen är god på ljummen chèvre eller annan mögelost. Till samma ostar passar också Williamspäron mycket bra (nej, jag menar inte Hassan-skivan utan marmeladsmaken). Jag gillar dock inte Fyra frukter lika bra. Lite för stora bärbitar för att fungera för mig, och lite för söt.
Marmeladen finns i två storlekar och massor av smaker. Jag föreslår att du köper många små till nästa gång du bjuder på ost, men köp redan nu en stor med granatäpple och hallon. Du kommer inte att ångra dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar