onsdag 25 februari 2009

Friskhetstecken

Under helgen som gått har vi besökt mina föräldrar och blivit bjudna på god mammamat i dagarna 2. Det är alltid trevligt att komma hem och äta sån mat som man åt när man var liten. Det är nostalgi! Vi passade på att fira min systerson och min syster hade gjort alldeles fantastiskt saftiga våfflor. Jag måste komma ihåg att be om receptet, det är ju snart våffeldagen.
Fettisdagen innebar dock ingen semla för mig. På mitt jobb går vinterkräksjukan och den fick jag igår. Jag förstår nu vad folk menar med att det är bland det värsta de varit med om. Nu börjar jag dock känna mig lite hungrig och planerar för resten av veckans mat, vilket ju måste betraktas som ett friskhetstecken. Jag gissar på att det blir nyponsoppa och kokt potatis i en dag eller två, men sen ska det bli andra grejer.
Under hösten helstekte jag kyckling för första gången. Enkelt och väldigt gott, även om just det receptet inte blev någon favorit. Alldeles för mycket apelsin- och currysmak för att passa mig. Men kycklingen blev otroligt saftig och med lite sirapssvängd brysselkål till, var det trots såsen en höjdare. Jag såg idag ett TV-inslag med Jamie Oliver där han gjorde ett örtsmör som han fyllde kycklingen med. Det ska jag testa nästa gång. Recept kommer när rätten provlagats. Jag kommer nog att ge min egen touch till det, men det ska bli så gott! Smör, vitlök, citronzest, lite bacon och färska örter (basilika, mynta?). In under skinnet och sedan citronklyftor inuti kycklingen och så får den sköta sig själv i ugnen tills den blivit genomstekt men fortfarande är saftig. Bulgursallad till. Gott, gott, gott!
Nu ska jag återgå till försiktiga klunkar av te och nyponsoppa och hoppas på en snar återgång till det normala.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar