fredag 2 september 2011

Drinktilltugg med halloumi

Jag tycker att det är otroligt trevligt med ett litet tilltugg till fördrinken, men det är rätt sällan jag egentligen orkar göra ett sådant. Vi serverar tilltugg på nyår och inför finare middagar, men knappast till den lilla lördagsbjudningen. Det här tilltugget är dock så himla enkelt och snabbt gjort, att det inte längre finns någon anledning att låta bli.

Skär halloumi i halvcentimetertjocka skivor och dela sedan på skivorna i två delar. Stek skivorna så att de får en vacker, gyllene yta. Strimla soltorkade tomater grovt. Lägg en strimla tomat på en skiva halloumi. Toppa med ett basilikablad och trä en tandpetare genom basilikan, tomaten och osten. Servera till en inte alltför söt fördrink eller till rött vin. Jag tackar min goda vän Mahia, som bjöd mig på det här den första gången.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar