måndag 5 september 2011

Kycklinggratäng

Matlagandet till vardags bör helst vara snabbt och enkelt. Om blodsockret sjunker tillräckligt, blir jag och min man inte så trevliga och vårt tålamod är lika med noll. Och då kan vi inte ödsla tid på att fotografera maten när den är upplagd på tallriken. För familjefridens skull får man helt enkelt fotografera matlådan eller bli utan foton. Goda matlådor blev det verkligen!



Kycklinggratäng med bacon och paprika

4 portioner

4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 gul paprika
3 salladslökar
1 burk crème fraiche parmesan och vitlök
1 dl matlagningsgrädde

Skär kycklingfiléen i cm-tjocka skivor på längden. Stek dem i stekpanna, krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg skivorna i botten av en ugnsfast form. Strö över stekt bacon i mindre bitar. Lägg på strimlad gul paprika och salladslök skuren på snedden. Bred över crème fraichen och ringla över lite grädde. Sätt in i ugnen i 200°C i ca 20 minuter. Crème fraichen ska smälta och rätten få lite färg. Servera med ris, kokt broccoli och sallad.

1 kommentar:

  1. Låter smarrigt, ska prova med quornfile och vegobacon!

    SvaraRadera