tisdag 6 september 2011

Kärleksmums

En klassisk kaka som är enkel att baka och som det finns mängder av recept på. Men jag tänker ändå publicera det jag använt. Så det så! Betyget på kakan har fått mer än väl godkänt och då kakan tinar snabbt, är den en bra kaka att ha i frysen i händelse av oväntat besök.




Kärleksmums

Ca 40 stycken

Botten:
200 g smör eller margarin
2 dl vatten
5 ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao

Glasyr:
50 g smör
200 g florsocker
0,5 dl starkt kaffe
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

kokosflingor

Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna mätande ca 30 x 40 cm och smörj sedan pappret och pannans kanter.
Smält matfettet och tillsätt vattnet.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och vattnet. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ner detta i smeten. Rör bara tills smeten är slät. Häll den i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna.

Smält fettet till glasyren. Blanda det med florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker till en slät smet. Bred glasyren över kakan när kakan fortfarande är lätt ljummen. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.
Skär sedan kakan i lagom stora bitar och njut av den första biten tillsammans med en god kopp kaffe.

Receptet kommer från "Vår bakbok".



1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera