fredag 23 september 2011

Flygande Jakob

Jag vet folk som inte skulle befatta sig med den här rätten. Den har för mycket åttiotal över den. Och hur kan man blanda i banan i varm mat? Lyckligtvis råkar min man dela min åsikt att det går alldeles utmärkt att ha frukt i varma rätter. Och Flygande Jakob, retro eller ej, är en snabblagad rätt med mycket smak. En utmanare vid fredagsmyset kanske?




Flygande Jakob

6 portioner

4 stora kycklingfiléer (kan bytas ut mot grillad kyckling i motsvarande mängd)
1 paket bacon
2-3 bananer
3 dl grädde (vispbar)
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
salt, svartpeppar, paprikapulver, chiliflakes

Börja med att skära kycklingen i mindre bitar, ca 1 cm tjocka skivor. Stek kycklingen i stekpanna och krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och chiliflakes. Ta upp kycklingen och lägg den i en ugnsfast form. Strimla baconet och stek det lätt gyllene. Strö baconet över kycklingen. Skiva bananerna och strö över kycklingen och baconet. Vispa grädden fluffig och blanda väl med chilisåsen. Bred chiligrädden över kycklingen. Strö över jordnötterna. Gratinera i ugn i 200°C tills rätten får lite färg, detta tar ca 15 minuter.

Servera med ris, sallad och lite extra jordnötter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar