tisdag 13 september 2011

Vitkålssallad

Jag har suttit och funderat en stund på hur man ska inleda ett inlägg om vitkålssallad. Och inte har jag kommit på något bra, småroligt eller intressant.Vad jag däremot vet, är att den här salladen är godare än den som följer med i plastburk från pizzerian. Den klarar sig flera dagar i kylen och är en billig sallad när vitkålen är prissänkt. Som nu på höstkanten till exempel.




Pizzasallad

1 rejäl klyfta vitkål
1 dl neutral olja
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
1-2 tsk italiensk salladskrydda
rikligt med nymalen svartpeppar

Hyvla vitkålen tunt med osthyvel eller på mandolin. Slaka vitkålen genom att slå hett vatten på den genom ett durkslag.
Blanda ingredienserna till dressingen i en kastrull. Ge ett uppkok och ta sedan dressingen från värmen. Slå dressingen över vitkålen och blanda ordentligt. Smaka av. Ofta behövs mer svartpeppar än man tror. Låt salladen svalna och servera till hemmagjord pizza, paj, pirog eller annan mat som vinner på en krispig, syrlig sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar